طرز تهیه یک آبمیوه درمانی خوشمزه برای دیابتی ها با خیار چنبر تلخ
به گزارش وبلاگ سکوت، سبک زندگی و سایر عوامل منجر به افزایش تعداد مبتلایان به دیابت نوع 2 یعنی رایج ترین نوع دیابت شده است. فقط در ایالات متحده، حدود 30.3 میلیون آمریکایی یا 9.4 درصد از جمعیت در سال 2015 مبتلا به دیابت بودند. درصد بسیار کمی از آنها به دیابت نوع 1 مبتلا بودند. طبق گزارش انجمن دیابت آمریکا، هر ساله حدود 1.5 میلیون نفر جدید مبتلا به دیابت تشخیص داده می شوند. با ما همراه باشید تا یک آبمیوه درمانی جالب مخصوص دیابتی ها را به شما آموزش دهیم.
دیابت یک شرایط بهداشتی است که در آن بدن شما قند خون را بالا می برد. این می تواند به دلیل دو چیز اتفاق بیفتد:
- در دیابت نوع 1 بدن انسولین تولید نمی کند.
- در دیابت نوع 2 بدن به خوبی به انسولین پاسخ نمی دهد.
عواملی که در ابتلا به دیابت نوع 2 نقش دارند عبارتند از: عادات ناسالم خوردن، عدم ورزش، ژن ها، سابقه پزشکی و سن خاص
وقتی دیابت در شما تشخیص داده شد، تمام زندگی شما تغییر می کند. چندین تغییر در شیوه زندگی وجود دارد که ممکن است برای کاهش خطر عوارض ناشی از دیابت مانند بیماری قلبی، تاری دید، فشار خون بالا و کلسترول بالا ایجاد شود.
بسته به اینکه به دیابت نوع 1 یا نوع 2 مبتلا هستید، ممکن است به داروهای خوراکی، تزریق انسولین یا هر دو نیاز داشته باشید.
با داشتن رژیم غذایی مناسب و ورزش کافی می توانید از دیابت جلوگیری کنید و همچنین آن را کنترل نمایید. وقتی صحبت از رژیم می شود، یک ماده مشترک که همیشه در آن بوده است، خیار چنبر تلخ است.
خیار چنبر تلخ و دیابت
خیار چنبر تلخ که به عنوان خربزه تلخ یا کدوی تلخ نیز شناخته می شود، خاصیت ضد دیابتی دارد.
این ترکیب حاوی سه ترکیب فعال پلی پپتید، ویسین و کاراتین است که این امر را برای مدیریت سطح قند خون مؤثر می کند. این ترکیبات فعال سلول ها را در جذب مولکول های قند، افزایش ترشح انسولین، تحریک سنتز گلیکوژن کبد و ماهیچه ها و کاهش جذب گلوکز در بدن کمک می کنند.
طبق یک مطالعه در سال 2011 که در ژورنال Ethnopharmacology منتشر شده است، خیار چنبر تلخ دارای اثر هیپوگلیسمی متوسط بوده و میزان فروکتوزامین را در بیماران دیابتی نوع 2 که روزانه 2000 میلی گرم دریافت کرده اند، کاهش می دهد. با این حال، این اثر کمتر از کاهش مشاهده شده در افرادی بود که 1000 میلی گرم در روز متفورمین مصرف می کردند.
یک مطالعه در سال 2015 که در ژورنال داروسازی مصر منتشر شده است گزارش می دهد که خیار چنبر تلخ را می توان به عنوان یک هیپوگلیسمی مؤثر و بدون عوارض جانبی بالینی قابل گزارش استفاده کرد.
باز هم، یک مطالعه در سال 2017 که در مجله طب سنتی و مکمل منتشر شده است، نشان دهنده اهمیت اثرات قند خون خیار چنبر تلخ و کلم قمری در بیماران دیابتی نوع 2 است.
با وجود دانستن اینکه خیار چنبر تلخ برای دیابت مفید است، بسکمک از افراد طعم تلخ آن را غیرقابل توصیف می دانند اما هنوز هم می توانید با مخلوط کردن آن با سایر مواد دیگر، از مزایای آن استفاده کنید.
شما می توانید برخی از دستور العمل های آب خیار چنبر تلخ را امتحان کنید که با طعم سایر سبزیجات و میوه های مناسب دیابتی ها، طعم تلخ قابل تحمل تری دارند.
به عنوان مثال، ما در دستور العمل این آبمیوه درمانی از خیار چنبر، سیب سبز، آب لیمو و پودر زردچوبه استفاده خواهیم کرد.
خیارها دارای درجه شاخص گلیسمی 0 هستند، به این معنی که افراد دیابتی می توانند بدون نگرانی در مورد قند خونشان، آنها را آزادانه میل کنند. این گیاه غنی از آب دارای هورمون خاصی است که پانکراس برای تولید انسولین از آن استفاده می کند و به نوبه خود به سلول ها کمک می کند تا کربوهیدرات ها را به انرژی تبدیل کنند.
مطالعه ای در سال 2016 که در BioImpacts منتشر شده است، نتیجه گرفت که خیار دارای اثرات محافظتی در برابر عوارض دیابت است و می تواند کاندیدایی ایمن و مناسب برای کاهش استرس اکسیداتیو و استرس کربونیل باشد که به طور معمول در دیابت قندی مشاهده می شود.
سیب های سبز هم ترد و آبدار هستند و میوه ای سالم که افراد دیابتی می توانند از آن بخورند.
سیب سرشار از فیبر محلول، ویتامین C و آنتی اکسیدان ها است که از بسکمک جهات برای بدن مفید هستند. همچنین، آنها حاوی پکتین هستند که به سم زدایی بدن و از بین بردن مواد مضر کمک می کند.
ماده دیگری که استفاده کردیم آب لیمو است که به دلیل ویتامین C و فیبر محلول موجود در آن برای افراد دیابتی مفید است.
یک مطالعه در سال 2014 که در Advances in Nutrition منتشر شده است، از تأثیر مثبت فلاونوئیدهای مرکبات، نارینگین و نارنژنین بر سندرم متابولیک، گزارش می دهد.
پودر زردچوبه نیز به دلیل داشتن ترکیب ضد التهابی به نام کورکومین مفید است.
طرز تهیه آبمیوه درمانی خیار چنبر برای افراد دیابتی
در اینجا دو دستور تهیه مختلف آب خیار چنبر تلخ را برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند، آورده ایم.
توجه: اگر نمی توانید غذاهای پر فیبر را هضم کنید، می توانید آبمیوه را صاف کنید. همچنین میزان قند خون خود را قبل و بعد از نوشیدن این آبمیوه درمانی بررسی کنید تا مطمئن شوید متناسب با بدن شماست.
- شماره یک: آبمیوه خیار چنبر و خیار
- شماره دو: آبمیوه خیار چنبر و زردچوبه
1. آبمیوه درمانی خیار چنبر و خیار
این آبمیوه بسیار ساده است و طعم و مزه جالبی دارد.
چیزهایی که شما نیاز دارید:
- 2 عدد خیار چنبر تلخ بزرگ
- 1 عدد خیار متوسط
- ½ یک لیمو
- 1 عدد سیب سبز
- ½ قاشق چایخوری نمک (اختکمک)
مراحل تهیه:
1. خیار چنبرهای تلخ را بشویید و پوست آنها را بکنید.
2. خیار چنبرهای تلخ را به صورت عمودی ببرید و پوست و دانه ها را با استفاده از یک قاشق یا چاقو جدا کنید. خیار چنبرهای تلخ را تقریباً خرد کنید.
3. قطعات خرد شده تلخ را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه آب خیس کنید. به صورت اختکمک، می توانید یک قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید.
4. یک عدد خیار ساده را پوست بگیرید و آن را برش دهید.
5- سیب سبز را به قطعات کوچک خرد کنید.
6. خیار چنبر تلخ، سیب سبز و خیار را در آبمیوه گیری قرار دهید تا آب آن را بگیرید.
7. آب ½ یک لیمو را اضافه کنید.
آب خیار چنبر تلخ و خیار شما آماده است. روزانه یک بار آن را با معده خالی بنوشید تا به کنترل قند خون تان کمک کند.
2. آبمیوه درمانی خیار چنبر تلخ و زردچوبه
این یکی دیگر از راه های ساده و سریع برای تهیه آبمیوه خیار چنبر تلخ است. این آبمیوه درمانی از طعم تلخ بسیار خوبی برخوردار است اما در عین حال نمی توانید طعم زردچوبه موجود در آن را نادیده بگیرید.
چیزهایی که شما نیاز دارید:
- 2 عدد خیار چنبر تلخ
- ½ یک لیمو
- ¼ قاشق چایخوری پودر زردچوبه
- کمی نمک هیمالیا
- ½ قاشق چایخوری نمک (اختکمک)
مراحل تهیه:
1. خیار چنبرهای تلخ را بشویید و پوست بگیرید سپس آنها را به قطعات کوچکتر خرد کنید.
2. یک قاشق چایخوری نمک را به یک کاسه آب اضافه کنید و خیار چنبر تلخ خرد شده را به مدت 10 دقیقه در آن خیس کنید.
3. خیار چنبر تلخ را در آبمیوه گیری بریزید و آب آن را بگیرید.
4. آب لیمو، پودر زردچوبه و کمی نمک هیمالیا را به آب اضافه کنید.
این آب را یک بار در روز با معده خالی بنوشید تا سطح قند خون شما کنترل شود.
نکات اضافی
- شما می توانید در صورت تمایل پوست خیار چنبر تلخ را برای غلظت بیشتر نگه دارید اما این کار را برای شستشوی کامل جهت از بین بردن همه باقیمانده های سموم دفع آفات انجام دهید.
- غلات سبوس دار و میوه و سبزیجات بیشتری بخورید.
- از نوشیدنی های سرشار از قند مانند نوشابه، آبمیوه های مصنوعی، نوشیدنی های میوه ای، نوشیدنی های انرژی زا، نوشیدنی های ورزشی و چای شیرین خودداری کنید.
- آب نبات، پنکیک، سیب زمینی سرخ کرده، نان سفید، شیر کامل، بیکن، کیک، شیرینی و پیراشکی میل نکنید. همچنین از برنج سفید، ماکارونی معمولی، غلات صبحانه شیرین و جو دوسر فوری خودداری کنید.
- مصرف گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده خود را محدود کنید.
- وزن خود را کنترل کنید. اضافه وزن داشتن خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد و مدیریت آن را دشوارتر می کند.
- به جای اینکه روی مبل بنشینید درعوض شروع به ورزش کنید. حتی یک پیاده روی سریع 30 دقیقه در روز احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهد و به مدیریت بهتر بیماری کمک می کند.
- سیگار را ترک کنید زیرا احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
- اگر الکل می نوشید، این کار را در حد اعتدال انجام دهید.
منبع:
top10homeremedies
منبع: هفت گنج