2 طرز تهیه کیک با شیره انگور ساده و رژیمی در قابلمه و فر

به گزارش وبلاگ سکوت، کیک با شیره انگور یکی از کیک های قدیمی و سنتی ایرانی است که محبوبیت زیادی دارد. در این به جای شکر از برای استفاده از از آن به عنوان شیرین کننده استفاده می گردد و به عنوان کیک رژیمی، برای میان وعده یا حتی مهمانی های خودمانی از آن استفاده می گردد. در این مقاله از سرویس در ، طرز تهیه کیک شیره انگور را به صورت رژیمی به 2 روش در فر و بدون فر به شما آموزش می دهیم و فوت و فن های طلایی و کاربردی دستور پخت کیک شیره انگور را به شما آموزش خواهیم داد.

2 طرز تهیه کیک با شیره انگور ساده و رژیمی در قابلمه و فر

طرز تهیه کیک با شیره انگور در فر

زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت: 45 دقیقه

مواد لازم برای تهیه کیک شیره انگور بدون شکر

شیر: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

آرد شیرینی: 150 گرم

شیره انگور: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

تخم مرغ: 2 عدد

روغن مایع: 1/4 لیوان دسته دار فرانسوی

وانیل: نوک قاشق چای خوری

دارچین: 2 قاشق چای خوری

گردو: 3 قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه کیک گردو با شیره انگور

برای طرز تهیه کیک با شیره انگور در فر، ابتدا باید خمیر کیک را درست کنید و بعد آن را در قالب بریزید و در فر قرار دهید تا بپزد. به مدت 45 دقیقه، کیک باید بپزد تا آماده گردد. برای مشاهده مراحل تهیه، ادامه مقاله را بخوانید و از دستور زیر پیروی کنید.

مرحله اول: مواد را آماده کنید

در اولین قدم برای طرز تهیه کیک شیره انگور، همه مواد را از قبل به مدت 30 دقیقه از یخچال بیرون بیاورید تا به دمای محیط برسند. کف قالب فر را کاغذ روغنی بیندازید و آن را کنار بگذارید. سپس آرد، دارچین، وانیل و بیکینگ پودر را در الک ریز بریزید و دو بار آن ها را الک کنید تا ناخالصی آن ها گرفته گردد و بافتشان از هم باز گردد. آرد و بیکینگ پودر را در یک کاسه جدا قرار دهید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: تخم مرغ و وانیل را با هم بزنید

از همین ابتدا فر را هم روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس در یک کاسه یا ظرف با سایز میانه، تخم مرغ ها را با وانیل هم بزنید و با همزن برقی به مدت 5 دقیقه بزنید تا یکدست شوند و بافت سبک و کشداری داشته باشند. رنگ این مخلوط باید کرمی روشن باشد. شیره انگور را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس شیر و روغن را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه با همزن بزنید.

مرحله سوم: مایه کیک را آماده کنید

مخلوط آرد، دارچین و بیکینگ پودر را که از قبل الک نموده بودید، در 2 یا 3 مرحله و به تدریج به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و هر بار که این کار را انجام دادید، مواد را با هم بزنید تا یکدست گردد. در یک ظرف جدا، گردوها را بکوبید یا به قطعات کوچک تر خرد کنید و به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید. می توانید گردوها را در انتها و فقط روی کیک بریزید.

مرحله چهارم: مایه کیک را در قالب بریزید و بپزید

مایه کیک را در قالبی که از قبل، داخل آن کاغذ روغنی انداخته بودید، بریزید و چند بار قالب را به زمین بکوبید تا حباب های هوا از آن خارج شوند. سپس قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید و درب آن را ببندید. به مدت 45 دقیقه صبر کنید تا کیک بپزد و روی آن طلایی گردد. یک خلال دندان را بعد از 45 دقیقه در کیک فرو کنید. اگر مواد کیک به آن نچسبید، قالب را بیرون بیاورید و اجازه دهید کیک، سرد گردد و آن را سرو کنید.

طرز تهیه کیک با شیره انگور و ماست

زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

زمان مورد احتیاج برای پخت: 45 دقیقه

مواد لازم برای تهیه کیک با شیره انگور در قابلمه

آرد سفید قنادی: 1 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

ماست: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

تخم مرغ: 3 عدد

شیره انگور: 3/4 لیوان دسته دار فرانسوی

وانیل: 1/2 قاشق چای خوری

بیکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری

روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه کیک با شیره انگور به صورت رژیمی

در این روش از طرز تهیه کیک با شیره انگور، به جای شیر، از ماست استفاده می گردد. این کیک رژیمی احتیاجی به استفاده از فر ندارد و در قابلمه می توانید آن را درست کنید. زمان پخت آن هم 45 تا 50 دقیقه است. برای پختن این کیک رژیمی خوشمزه، مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: مایه اولیه کیک با شیره انگور را آماده کنید

در ابتدا مواد کیک را از نیم ساعت قبل در دمای محیط قرار دهید. سپس در یک کاسه، تخم مرغ ها را بشکنید و پودر وانیل را به آن بیفزایید. مواد را به هم بزنید تا بافت سبک و پف دار پیدا کند. در یک کاسه جدا، شیره انگور و ماست را با هم ترکیب کنید و این مخلوط را به تخم مرغ زده شده اضافه کنید و دوباره هم بزنید. روغن را هم به مواد اضافه و با هم ترکیب کنید تا یکدست گردد.

مرحله دوم: مایه کیک شیره انگور را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه کیک با شیره انگور، آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط نموده و از الک ریز رد کنید. این کار را 2 با 3 مرتبه انجام دهید. سپس این مواد خشک را به ترکیب قبلی و طی چند مرحله اضافه کنید. بعد از هر بار اضافه کردن، مواد را هم بزنید تا یکدست گردد.

مرحله سوم: کیک با شیره انگور را بپزید

یک قابلمه را روی حرارت بگذارید و بعد از داغ شدن، درب قابلمه را بگذارید تا مانند محیط داخل فر، گرم گردد. سپس مایه کیک را در یک قالب بریزید. کف قابلمه یک پایه فلزی بگذارید و قالب کیک را روی پایه بگذارید. حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید. دور درب قابلمه را دم کنی بپیچید و روی آن بگذارید. به مدت 45 تا 50 دقیقه صبر کنید و بعد آن را تست کنید. اگر کیک شما پخته بود، آن را سرو کنید.

فوت و فن های طرز تهیه کیک با شیره انگور

*در طرز تهیه کیک با شیره انگور می توانید از مغزهای مختلف مثل بادام یا گردو بهره ببرید. برای این کار بهتر است گردو یا بادام خرد شده را به مواد کیک اضافه کنید ولی می توانید از این مغزها، تنها برای روی کیک هم بهره ببرید.

*در مدت زمانی که کیک با شیره انگور در حال پخته شدن است، درب فر یا درب قابلمه را باز نکنید. این کار باعث می گردد پف کیک بخوابد و کیک بافت سفتی به خودش بگیرد.

*از آنجایی که بافت آردها در بازار فرق دارد، ممکن است در هنگام اضافه کردن به میزان کمتر یا بیشتری از شیر احتیاج پیدا کنید. اگر خمیر کیک خیلی سفت بود، کمی شیر بیشتر به مواد بیفزایید و اگر زیادی رقیق بود، کمی آرد، اضافه کنید.

*به جای یک قالب بزرگ فر، می توانید از قالب های کوچک مافین با کاپ کیک برای طرز تهیه کاپ کیک با شیره انگور بهره ببرید.

*می توانید کیک با شیره انگور و ارده هم درست کنید. در این روش، به میزان 2 تا 3 قاشق به مواد کیک اضافه کنید. در عوض میزان شیر یا ماست را کمی کمتر در نظر بگیرید تا بافت کیکتان شل نگردد.

*روی کیک شیره انگور را می توانید با مغزهای مختلف، گاناش یا سس کارامل تزیین و آن را سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک خرما به 2 روش

سوالات متداول

برای اینکه کیک شیره انگور پف دار گردد، چه کار کنیم؟

برای پف دار شدن کیک، حتما مواد را از قبل در دمای محیط قرار دهید، مواد را به خوبی هم بزنید و در آخر، هنگامی که کیک را در فر یا قابلمه می گذارید تا بپزد، درب قابلمه یا فر را تا انتهای زمان پخت، باز نکنید.

آیا در طرز تهیه کیک شیره انگور، از شکر استفاده می گردد؟

در این کیک استفاده از شکر اختیاری است. اگر می خواهید کیک شما شیرین تر باشد، به آن میزانی شکر، اضافه یا کلا می توانید شکر را از دستور تهیه آن حذف کنید.

منبع: افق کوروش

به "2 طرز تهیه کیک با شیره انگور ساده و رژیمی در قابلمه و فر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه کیک با شیره انگور ساده و رژیمی در قابلمه و فر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید