در طول روز چه میزان آب باید بنوشیم؟

به گزارش وبلاگ سکوت، میزان مصرف آب در طول روز چقدر است؟ بدن ما برای ادامه عملکرد خود احتیاج به آب کافی دارد. آب ترکیب اصلی خون، لنف و عرق محسوب می گردد. در واقع بیش از نصف حجم بدن ما از آب تشکیل شده است. به عقیده متخصصان آب به شما انرژی می دهد و اگر به اندازه کافی از این مایه حیات ننوشید احساس خستگی و سردرد رهایتان نمی کند. همچنین کمبود آب، یبوست یا عفونت ادراری به همراه خواهد داشت.

در طول روز چه میزان آب باید بنوشیم؟

وبلاگ سکوت| یکی از مهم ترین و اصلی ترین مواد تشکیل دهنده بدن، آب است. احتیاج بدن به آب نیز یکی از اصلی ترین احتیاج ها است. در صورتی که آب مورد احتیاج بدن در طول روز تامین نشود فرد دچار مسائل جسمی و اختلالات گوناگون خواهد شد.

بدن ما برای ادامه حیات به آب احتیاج دارد. برای همین همواره باید به اندازه کافی آب بنوشیم. حالا هم که هوا گرم شده است به آب بیشتری احتیاج داریم تا بدن مان از خطر دهیدراته شدن یا از دست دادن آب در امان باشد.

به گزارش وبلاگ سکوت؛بدن ما برای ادامه عملکرد خود احتیاج به آب کافی دارد. آب ترکیب اصلی خون، لنف و عرق محسوب می شود. در واقع بیش از نصف حجم بدن ما از آب تشکیل شده است. به عقیده متخصصان آب به شما انرژی می دهد و اگر به اندازه کافی از این مایه حیات ننوشید احساس خستگی و سردرد رهایتان نمی نماید. همچنین کمبود آب، یبوست یا عفونت ادراری به همراه خواهد داشت.

احتمالاً شما هم زیاد شنیده اید که باید روزانه هشت لیوان آب بنوشید. اما باید بدانید که احتیاج بدن افراد بر حسب سن، وزن، میزان فعالیت بدنی و همچنین دمای هوا متفاوت است. البته مهم است که میزان آبی را که به وسیله مصرف مواد غذایی کسب می کنید نیز به حساب بیاورید. میوه ها، سبزیجات، انواع سوپ ها و دسر ها در ذخیره مایعات بدن تاثیر دارند. اما اینکه چگونه آب بدنتان را تأمین کنید نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

علائم کم آبی بدن یا کم نوشیدن آب چیست؟

در حدود 60 تا 70 درصد از حجم بدن را آب تشکیل می دهد و بسیاری از فعالیت های حیاتی بدن نیز وابسته به مصرف آب است. مسلما اگر در طول روز به اندازه کافی آب مصرف نکنید دچار دهیدراسیون می شوید. مهمترین نشانه های دهیدراته بدن یا کم آبی عبارتند از:

- خشکی دهان

- احساس سرگیجه و یا سردرد

- احساس خستگی و بی حالی

- ادرار تیره رنگ

- گود شدن زیر چشم و گونه ها

- فرورفتگی قسمت نرم بالای جمجمه

- نبودن اشک در چشم هنگام گریه کردن

اگر تابحال نمی دانستید وقتی بدن دچار کم آبی می شود ممکن است وقت و بی وقت گرسنه تان شود. وقتی به میزان کافی آب مصرف نکنید بدنتان تصور می نماید که گرسنه هستید این درحالی است که بدن احتیاج به آب دارد و نه غذا! یکی دیگر از علائم شایع کم آبی نیز گرمازدگی مداوم است.

مسئله ای که بسیار آزاردهنده است و می تواند خطرناک نیز باشد. از سوی دیگر مصرف زیاد آب نیز می تواند به اندازه کم نوشیدن آب خطرناک باشد. خصوصا اگر در فصل گرم سال قرارداریم برای یک خانواده 3 تا 4 نفره خرید یک گالن آب آشامیدنی 19 لیتری می تواند به خوبی احتیاج شما را رفع کند.

عملکرد آب در بدن

آب عنصر شیمیایی اصلی بدن هر فردی است. به طور متوسط 60% از وزن بدن از آب تشکیل شده، خیلی از فعالیت های طبیعی بدن به آب وابسته است، برای مثال مواردی نظیر: دفع سموم از ارگان ها، حمل مواد مغذی به سلول ها و ایجاد محیط مرطوب برای بافت های گوش و حلق و گلو همگی از وظایف آب است.

کمبود آب می تواند منجر به دهیدراته شدن و کم آبی بدن شود (حالتی که وقتی اتفاق می افتد که بدنتان آب مکفی برای اجرای عملکرد های طبیعی را نداشته باشد).

اگرچه مراحل نهایی کمبود آب بدن بویژه در بچه ها می تواند منجر به صدمات جبران ناپذیر و یا حتی مرگ شود، ولی کمبود آب ویا دهیدراته شدن ملایم نیز می تواند انرژی بدنتان را تحلیل برده و شما را خسته نماید. این موضوع بویژه در فصول گرم سال بیشتر مشاهده می شود.

روزانه به مصرف چه میزان آب احتیاج دارید؟

انسان در روزطی تنفس، تعریق و ادرار و اجابت مزاج، آب بدن خود را از دست می دهید. برای عملکرد مطلوب بدن می بایست ذخایر آبی بدن را با مصرف غذا ها و نوشیدنی های حاوی مایعات، تجدید و بازسازی نمود.

- نظریه جایگزینی مایعات دفعی: میزان دفع ادرار برای بالغین به طور متوسط در حدود 1.5 لیتر (6.3 فنجان) در روز می باشد. شما در طی روز به طور متوسط نزدیک به یک لیتر آب را طی تنفس، تعریق و اجابت مزاج از دست می دهید. غذا ها معمولا شامل 20% از کل مایعات دریافتی شما می باشد؛ لذا اگر در طی روز 2 لیتر آب و یا دیگر مایعات (کمی بیش از 8 فنجان) را مصرف نمایید، عموما به موازات دریافت رژیم غذایی طبیعی مایعات از دست رفته را جبران خواهید نمود.

- مصرف روزانه 8 لیوان آب: یک نظریه دیگر در خصوص دریافت آب قانون 8.8 (نوشیدن 8 لیوان آب است) که در کل معادل با مصرف 1.9 لیتر آب و مایعات در طی روز می باشد. این قانون را همچنین می توان به این صورت تعبیر کرد که منظور فقط نوشیدن آب نیست و تمام مایعات مصرفی در طی یک روز کامل را در بر می گیرد. اگرچه این نظریه با شواهد علمی تایید نشده است، اما خیلی از متخصصین از این قانون اساسی به عنوان یک الگوبرای تخمین آب و مایعات مصرف شده در طی روز استفاده می نمایند.

- توصیه های رژیم غذایی: مراکز معتبر رژیم درمانی چنین توصیه می نمایند که مردان در کل نزدیک به 3 لیتر (در حدود 13 فنجان) مایعات را از کل آشامیدنی های روزانه و زنان در حدود 2.2 لیتر (حدود 9 فنجان) مایعات را از کل آشامیدنی های روزانه شان دریافت نمایند. از این میزان مصرف 6 تا 7 لیوان آب ضروری می باشد.

مصرف آب در رژیم لاغری

معمولا متخصصین تغذیه برای کاهش وزن نیز توصیه می نمایند که 7الی8 لیوان آب را بنوشید اگرچه شواهد علمی کمی برای آن وجود دارد، ولی مصرف کافی آب بویژه در تنظیم سوخت و ساز بدن و نیز در تنظیم اشتها می تواند مفید باشد، چرا که خیلی از افراد چاق در تشخیص حس تشنگی و گرسنگی دچار اشتباه هستند و مصرف منظم آب در جلوگیری از پراشت هایی می تواند موثر واقع شود.

اما مصرف بی رویه آب و یا جایگزین کردن آن به جای وعده های غذایی تحت نام آب درمانی کاملا غیر منطقی بوده و می تواند عوارض فراوان گوارشی و کلیوی ایجاد نماید علاوه براین که این کاهش وزن مداوم نخواهد بود، چرا که شما نمی توانید برای مدت طولانی این رژیم نامتعادل را داشته باشید.

آیا نوشیدن روزانه 8 لیوان آب درست است؟!

آب یکی از ارکان مهم حیاتی برای بدن به شمار می رود و مصرف مناسب و کافی آب در طی روز اهمیت زیادی دارد.

اگر قرار باشد برای سلامتی خود و خانواده تنها یک کار انجام دهیم، آن کار این است که بیشتر آب بخوریم. همین بیانیه باعث شده تا سوالی قدیمی مجددا مطرح شود: واقعا روزی چند لیوان باید آب خورد؟ قانون اصلی این است: اگر احساس تشنگی می کنید آب بخورید. اگر تشنه نیستید، آب نخورید. تنها استثناء در این میان کسانی هستند که قصد دارند دست به فعالیت بدنی شدیدی بزنند. در این موارد، پیشاپیش آب خوردن به بدن یاری می نماید.

در نهایت، اگر نگران این هستید که کم آب می خورید، کافی است تا ادارار خود را کنترل کنید. رنگ زرد تیره ادرار نشانه این است که شما به مشکل از دست دادن آب بدن دچار هستید. ادرار بی رنگ یا زرد خیلی کم رنگ از شما دفع می شود پس می توان حدس زد که دریافت مایعات شما کافی می باشد.

چند لیوان آب در روز برای سلامت بدن لازم است؟

لازم به ذکر است که هر فردی در طول روز با نفس کشیدن، عرق کردن و دستشویی رفتن مقدار زیادی آب از دست می دهد. از دست دادن آب بدن حتی به مقدار کم موجب خستگی شده و روی کارکرد عمومی بدن تاثیر منفی دارد. آب، به عنوان مهمترین بخش تشکیل دهنده بدن، نقش بسیار مهمی در سلامت هر فرد دارد.

تمام ارگان های بدن برای فعالیت خود به آب احتیاج دارند و از طرفی مواد سمی بدن به یاری آب از بدن خارج می شود. آب در رساندن مواد غذایی به سلول های مختلف بند نقش مستقیمی دارد و همچنین محیط مرطوب مورد احتیاج برای گلو،بینی و گوش را فراهم می نماید.

با اینکه از گذشته های دور باور عمومی به نوشیدن 8 لیوان آب بوده است، اما این دستور مصرف برای همه قابل اجرا نیست. با توجه به اینکه بر مبنای لیوان استاندارد، هر لیتر آب تقریبا 4 لیوان می شود پس 8 لیوان معادل با 2 لیتر است. یعنی در طول روز حداقل باید 2 لیتر آب نوشید که لزومان صحیحی نیست. میزان مصرف آب را با توجه به احتیاج بدن و حس تشنگی معین کنید چرا که مصرف زیاد آب می تواند منجر به مسمومیت آبی هم بشود.

بالاخره در روز چند لیوان آب بنوشیم؟

البته وابسته به حجم فعالیت، سن فرد و دمای هوا، مصرف 2.7 لیتر آب برای زنان و 3.7 لیتر آب برای مردان توصیه می شود. مسلما در شرایط متفاوت این مقادیر نیز می تواند دارای تغییر باشد، بطوریکه یک فرد با نوشیدن یک بطری آب آشامیدنی کوچک در طول روز نیز احتیاج بدن خود را تامین کند.

آنالیز نشانه های مصرف بیش از حد آب

مصرف آب یا هیدارتاسیون زمانی که بیش از حد باشد می تواند منجر به مسمومیت آبی شود. هیپوناترمی یا مصرف بیش از حد آب در زمانی کوتاه نیز بطور مشابه با علائم کم آبی می تواند منجر به خستگی و گرمازدگی شود.

مصرف بیش از حد آب حتی می تواتند منجر به مرگ شود. چرا که با افزایش حجم مایع در خون و خصوصا کاهش غلظت سدیم و دیگر الکترولیت های موجود در خون تورم سلولی رخ می دهد. زمانی که چنین شرایطی برای مغز به وجود می آید امکان شکل گیری عوارض خطرناک و بالقوه زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

زمانی که مسمومیت با آب رخ می دهد فشار داخل جمجمه افزایش پیدا می نماید و کم کم اولین نشانه های مسمومیت با آب زیاد پدیدار می شوند. این علائم عبارتند از سردرد، حالت تهوع و استفراغ که در موارد شدید مسمومیت حتی ممکن است منجر به مرگ شود.

نوشیدن آب تنها راه نیست!

نوشیدن آب تنها راه پیش روی شما برای تامین حجم مایع بدن است. در صورتی که مصرف میوه و سبزیجات، غذاهای آبکی، چای، انواع نوشیدنی و حتی بستنی می تواند در تامین آب مورد احتیاج بدن شما نقش داشته باشد. پس برای تامین آّ بدن تنها خود را ملزم به نوشیدن آب نکنید.

منبع: فرادید

به "در طول روز چه میزان آب باید بنوشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در طول روز چه میزان آب باید بنوشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید