طرز تهیه حلوای هویج چگونه است؟

به گزارش وبلاگ سکوت، حلوای هویج با هویج، شیر، شکر و روغن گیاهی درست می گردد. این حلوا یکی از دسرهای مهم زمستانی است که در بیشتر منطقه ها کشور تهیه می گردد. اگر حلوای هویج را مرحله به مرحله و به درستی تهیه نموده باشید، هرگز نمی توانید از خوردن آن دست بکشید! این حلوا بسیار خوشمزه است و طعم خاصی دارد. پس بدون اتلاف وقت به سراغ تهیه حلوای هویج می رویم.

طرز تهیه حلوای هویج چگونه است؟

درباره حلوای هویج

حلوای هویج یک نوع دسر پرطرفدار است با جوشاندن هویج با شیر تهیه می گردد. این شیرینی کلاسیک بسیار محبوب و فوق العاده خوشمزه به وسیله بسیاری از خانوارهای ایرانی تهیه می گردد. در برخی از فرهنگ ها از حلوای هویج برای عروسی، مهمانی و هر دورهمی مختلف استفاد می گردد.

بیشتر خانوارهای ایرانی این حلوا را به خاطر طبع گرم در زمستان ها درست می نمایند. در منطقه های از ایران که هویج قرمز وجود دارد، حلوای هویج شیرین تر است اما در بیشتر منطقه ها کشور، این حلوا با هویج معمولی تهیه می گردد. به علت آنکه در هر فصلی هویج یافت می گردد، تهیه این حلوا کار سختی نخواهد بود.

2 روش مختلف برای تهیه حلوای هویج

دو روش مختلف برای تهیه حلوای هویج وجود دارند که عبارتند از:

روش اول: طرز تهیه حلوای هویج با شیر کامل

  • زمان آماده سازی: 10 دقیقه
  • زمان پخت: 30 دقیقه
  • زمان کل: 40 دقیقه

مواد تشکیل دهنده:

  • ½ کیلو هویج
  • 1 فنجان شیر
  • ½ فنجان به اضافه 2 قاشق غذاخوری شکر
  • ¼ فنجان آجیل خرد شده (بادام زمینی، پسته، بادام)
  • ½ قاشق چایخوری پودر هل
  • 2 قاشق غذاخوری کشمش (اختیاری)

دستورالعمل تهیه:

1- 500 گرم (نیم کیلوگرم) هویج را کاملاً زیر آب بشویید. هویج ها را پوست بگیرید و خوب رنده کنید. یک غذاساز یا دستگاه رنده کار شما را سریع تر می نمایند. مطمئن شوید که از یک قابلمه یا تابه بزرگ برای این دستور غذا استفاده می کنید زیرا به جلوگیری از چسبیدن حلوا به ته قابلمه و سوخته شدن آن منجر می گردد. اگر پودر هل ندارید، چهار هل سبز را در یک هاون یا یک آسیاب ادویه خرد کنید.

2- روی حرارت ملایم، 10 عدد پسته، 5 تا 6 عدد بادام و 5 عدد بادام هندی را تفت دهید تا ترد شوند. آجیل ها را به طور متناوب خرد نموده و در یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند. سپس آجیل ها را کنار بگذارید. اگر ترجیح می دهید از کشمش بهره ببرید، می توانید آن را در روغن سرخ کنید.

3- در قابلمه دیگری 2 فنجان شیر بریزید و آغاز به حرارت دادن آن کنید. سپس هویج رنده شده را به داخل قابلمه بریزید.

4- قابلمه را روی شعله میانه هم بزنید و بپزید. به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط به ته قابلمه نچسبد.

5- مخلوط داخل قابلمه را خوب بپزید تا شیر کاملاً تبخیر گردد.

6- بعد نصف فنجان به اضافه 2 قاشق غذاخوری شکر را اضافه نموده و هم بزنید.

7- شکر ذوب می گردد و حلوای هویج یک بار دیگر به حالت گوشتی در می آید. دوباره مخلوط را هم بزنید و آن را بپزید.

8- هم زدن را ادامه دهید تا حلوا غلیظ گردد. درست قبل از سرانجام کار، نصف قاشق چایخوری پودر هل را اضافه کنید. در آخر حلوا هویج را با آجیل و کشمش تزیین کنید. می توانید حلوا را سرد یا گرم سرو کنید.

روش دوم: دستور پخت هویج با شیر تغلیظ شده

این روش زمانی مفید است که بخواهید حلوای هویج را برای مناسبت خاصی درست کنید زیرا سریع آماده می گردد. استفاده از شیر تغلیظ شده (تبخیر شده) نیمی از زمان پخت را کاهش می دهد و حلوای حاصله بسیار غنی تر، خوش طعم تر و عطردارتر می گردد.

  • زمان آماده سازی: 10 دقیقه
  • زمان پخت: 15 دقیقه
  • زمان کل: 25 دقیقه

مواد تشکیل دهنده:

  • ½ گرم هویج
  • شیر تغلیظ شده (½ فنجان به اضافه 2 قاشق غذاخوری)
  • ¼ قاشق چایخوری پودر هل یا 1 قاشق چایخوری گلاب
  • ¼ فنجان آجیل خرد شده (بادام زمینی، پسته، بادام)
  • 2 قاشق غذاخوری کشمش

دستورالعمل ها:

1- 500 گرم از این هویج های جوان را خوب بشویید و پوست بگیرید. برای این کار می توانید از رنده بهره ببرید.

2- ½ قاشق چای خوری روغن را به تابه اضافه کنید و تابه را گرم کنید. این کار از چسبیدن حلوا به تابه و سوخته شده آن جلوگیری می نماید. در صورت تمایل می توانید ¼ فنجان آجیل خرد شده را نیز اضافه کنید. آجیل ها را سرخ نموده تا کمی طلایی شوند. سپس 2 قاشق غذاخوری کشمش را اضافه کنید. کشمش ها وقتی چاق شدند و پف کردند، آنها را کنار بگذارید.

3- هویج رنده شده را به تابه اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه آن را تفت دهید.

4- شیر تغلیظ شده را به داخل تابه بریزید.

5- ترکیب مختلف مواد را خوب مخلوط کنید و به پختن روی حرارت میانه ادامه دهید. خواهید دید که هویج آغاز به رطوبت دهی می نماید.

6- پودر هل را به مخلوط اضافه کنید.

7- افزودن 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن گیاهی عطر و طعم آن را افزایش می دهد.

8- دوباره حلوا را مخلوط کنید و تفت دهید تا عطر دلپذیری از آن خارج گردد.

9- هنگامی که شیر تبخیر می گردد زیر گاز را خاموش کنید. با بادام زمینی خرد شده، پسته و بادام حلوا را تزیین کنید. این حلوا را می توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید.

نکات مهم در تهیه حلوای هویج

1- انتخاب هویج: همواره از هویج تازه، نرم و جوان بهره ببرید. هویج هایی که خیلی پیر یا بالغ هستند، طعم و بافت متفاوتی دارند که برای حلوا مناسب نیستند. هویج جوان از نظر طعم شیرین تر است. اگر نمی توانید هویج قرمز پیدا کنید، از هویج معمولی بهره ببرید.

2- شیر: برای به تهیه یک حلوا هویج خوشمزه از شیر پرچرب بهره ببرید. اگر به میزان چربی حلوا حساس هستید، شیر کم چرب را به کار ببرید. بعلاوه می توانید میزان روغن را حذف یا کاهش دهید. اگر گیاه خوار هستید می توانید این حلوا را با شیر نارگیل یا شیر بادام تهیه کنید.

3- سرخ کردن هویج: گاهی اوقات برخی افراد ابتدا هویج رنده شده را در روغن به مدت 5 دقیقه می پزند. سپس شیر را به مخلوط اضافه می نمایند. این کار باعث شیرین تر شدن حلوا می گردد و بافت حلوا را کمی سفت تر می نماید.

4- آشپزی: احتیاط کنید و حلوا هویج را روی اجاق گاز بدون توجه رها نکنید زیرا شیر می سوزد و ته می گیرد. بعلاوه، باید دائماً حلوا را هم بزنید تا ته نگیرد.

کلام آخر

حلوا هویج یک دسر شرقی است که از هویج تازه، شیر، شکر، روغن گیاهی و آجیل تهیه می گردد. این حلوا در ایران و هند بسیار محبوب است. خانواده ها حلوای هویج را برای رویدادهای مختلف سال تهیه می نمایند تا با درست کردن یک خوراکی شیرین، شادی را به فضای خانه بدمند.

این حلوا با جوشاندن هویج رنده شده در شیر پر چرب تهیه می گردد و سپس با شکر شیرین خواهد شد. سپس با پودر هل طعم دار شده و با آجیل خرد شده تزئین می گردد. به طور سنتی حلوا هویج فقط با شیر پر چرب تهیه می گردد اما درست کردن آن با شیر کم چرب یا شیر تغلیظ شده نیز امکان پذیر است.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه حلوای هویج چگونه است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه حلوای هویج چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید