ویتامین D و تقویت سیستم ایمنی
به گزارش وبلاگ سکوت، شاید وقت آن رسیده که هر روز صبح کمی شیر به قهوه صبحانه تان اضافه کنید. تحقیقات نشان می دهد که استفاده روزانه ویتامین D می تواند نقش مهمی در حفاظت از شما در مقابل کووید 19 داشته باشد.

چگونه سیستم ایمنی خود را تقویت کنیم؟
مقاله ای اخیرا در نشریات آمریکایی منتشر شده که حاصل داده های بدست آمده از 489 نفر از کسانی است که تست کووید19 داده اند و در سال گذشته ویتامین D شان اندازه گیری شده است. محققان دریافتند 19% آنانی که کمبود ویتامین D داشتند تست شان مثبت شده و 12 % از بیماران کمبود شدید ویتامین D داشته اند. در این مطلب از وبلاگ سکوت درباره ویتامین D و تقویت سیستم ایمنی صحبت خواهیم کرد.
مطالعات دیگری رابطه میان زندگی در عرض های جغرافیایی شمالی(جذب کمتر ویتامین D از خورشید) و ریسک بالاتر مرگ ناشی از کووید 19 در مراحل اول همه گیری کرونا را آنالیز نموده است. باید بدانید، دمای بالاتر و تابش اشعه UV اثر منفی بر بقای ویروس دارد.
براساس یافته های سازمان بهداشت جهانی کمبود ویتامین D نقش مهمی در بیماری های عفونی تنفسی و ذات الریه، سل و برونشیت دارد.
براساس گزارش ها، کانون پزشکی آمریکا، درباره تغذیه مرتبط با استعمال ویتامین D و کلسیوم، پیشنهاد می دهد که بزرگسالان 600 تا 800 واحد (15-20 میکروگرم) ویتامین D را روزانه در برنامه غذایی خود بگنجانند (مقدار دقیق براساس سن افراد تجویز می گردد). مصرف روزانه ویتامین D نباید از 4000 واحد روزانه بیشتر گردد.
اگرچه ویتامین D روزانه مصرف می گردد، اما سیستم ایمنی پیچیده است و برای عملکرد مناسب به فاکتورهای تغذیه ای متعددی وابسته است.
دانشمندان علاقمندند بدانند رابطه میان تغذیه و سیستم ایمنی چیست، و این توسط جامعه دانشمندان بطور عمومی پذیرفته شده است که رژیم غذایی نامناسب می تواند منجر به تضعیف سیستم ایمنی گردد.
تقویت سیستم ایمنی بدن هدف همیشگی تان باشد، نه فقط در میان یک همه گیری جهانی
این بخاطر آن است که برخی موادغذایی و ترکیبات گیاهی نقش مهمی در بالا بردن عملکرد ایمنی بدن دارند. به عنوان مثال، التهاب یک بخش مهم از پاسخ ایمنی بدن است. گرمی و قرمزی التهاب در گلبول های سفید شما مواد شیمیایی را در خون یا در بافت آسیب دیده آزاد می نماید تا از بدن مراقبت کند.
براساس مطالعات اجرا شده ، مواد غذایی بیشتر مرتبط با سیستم ایمنی بدن شامل موارد زیر است:
اسیدهای چرب امگا3: که به خاصیت ضد التهابی شناخته می شوند و بیشتر در ماهی، غذاهای دریایی، برخی آجیل ها و دانه ها مانند بذر کتان، دانه چایی و گردو یافت می شوند.
ویتامین D: این ویتامین های نورآفتاب که در زمستان کمتر یافت می شوند در ماهی هایی چون سالمون، سردین و قزل الا نیز وجود دارد. این ویتامین به مقدار کمتر در شیر تقویت شده و تخم مرغ وجود دارد.
ویتامین ای: یک آنتی اکسیدان قویست، ویتامین ای بیشتر در منابع چربی های سالم مانند بادام، کره بادام، آووکادو و محصولات بر پایه بادام زمینی یافت می گردد. به علاوه ماهی، روغن های سبزیجات و برگ های سبز در درجه دوم موجود است.
زینک: با اینکه کانادایی ها سعی می نمایند به اندازه کافی ویتامین ای مصرف نمایند، استعمال کم زینک عموما به سطح ایمنی کمتر مرتبط است. همه چیزخواران احتیاج ویتامین ای خود را به وسیله مصرف انواع گوشت و لبنیات تامین می نمایند در حالیکه گیاه خواران ملزم به استفاده بیشتر از عدس و دیگر حبوبات هستند.تنها منبع قوی روی/ زینک صدف خوراکیOyster است.
چایی: با اینکه یک ویتامین، ماده معدنی یا مکمل غذایی نیست، اما منبع غذایی قوی برای خاصیت ضد التهابی است که به EGCG شناخته می گردد و در بالابردن سیستم ایمنی بدن موثر است.
منبع: پیام دلتا